360
Zastitnik gradjana

 

 www.difmoe.eu

 betlen

Dečje odeljenje

Savremeno opremljeno Dečje odeljenje Somborske biblioteke omogućava ostvarenje posebnih programa za animaciju, pomoć deci raznovrsnih interesovanja i različitu formu predstavljanja. Automatizovano poslovanje s bar kod zaduženjem i članskom kartom omogućava interaktivnu online komunikaciju korisnika s Bibliotekom. Školska lektira, slikovnice, beletristika, stručna literatura kao i časopisi za decu u slobodnom su pristupu.

Uspostavljena je stalna saradnja sa Predškolskom ustanovom Vera Gucunja, Kancelarijom za mlade, osnovnim školama, kroz kulturne programe, susrete s najmlađim čitaocima,video projekcije, digitalne prezentacije i edukativno-zabavne radionice. Biblioteka sarađuje i sa drugim srodnim institucijama i udruženjima za mlade.

Najmlađim korisnicima su dostupni računari sa besplatnim pristupom na Internet. Moderno opremljena čitaonica u kojoj mogu učiti, čitati časopise i koristiti naš skromni kutak sa enciklopedijama, takođe, je dostupna čitaocima. Uz stalne korisnike brojne su grupne posete na radionicama i programima Biblioteke.

Dečje odeljenje organizuje radionice primenom medijske dokumentacije EBART u svrhu bogatijeg istraživanja i edukacije.

RADIONICE: Digitalna knjiga, Pet čula, Osećanja, Krug prijateljstva, Fenjer slikovnice, Bonton, Pantomima, Upoznajmo biblioteku i mnoge druge tematske radionice.

Tel.: 025/ 431 010
e-mail: decijegbso@eunet.rs
web: www.biblionica.rs

Radno vreme:
Radnim danom: 7:30 - 19:00 ,
subotom od 7:30 - 13:00