360
Zastitnik gradjana

 

 www.difmoe.eu

 betlen

Трибина ,,Добра страна стреса"


Психолошки центар СЕЛФ је 12. Фебруара на Дечјем одељењу градске Библиотеке Карло Бијелицки одржао трибину под називом „Добра страна стреса“.

Трибина је представљала завршну активност СЕЛФовог пројекта “Тренинг психолошке отпорности”, чији је основни циљ било јачање психолошке отпорности младих Сомбораца, а који је финансиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Предавачи на трибини су били др Вељко Јовановић, доцент на одсеку за психологију у Новом Саду, као и психолог Драгана Брдарић, председник центра СЕЛФ, који се темом психолошке отпорности и стреса баве кроз вишегодишњи практичан  и научно-истраживачки рад. Публика је од њих имала прилике да чује на који начин можемо да унапредимо сопствену способност преважилажења животних тешкоћа и криза, односно како можемо стрес да искористимо као прилику за јачање психолошке отпорности. На трибини је представљен „Тренинг јачања психолошке отпорности“, који интерактивним и едукативним садржајима подстиче порепознавање и развој вештина које доприносе оснаживању психолошке отпорности.

Пуна сала Градске библиотеке Карло Бијелицки је још једном указала на постојање великог интересовања наших суграђана за теме из области менталног здравља, као и више пута исказану потребу за организовањем сличних психолошких садржаја који би били доступни Сомборцима.

За детаљније информације о трибини, као и о читавом пројекту „Тренинг психолошке отпорсности“ можете посетити сајт www.self.rs, као и Фејсбук страницу:  https://www.facebook.com/self.centar.3. Радно време:
Радним даном: 7:30 - 19:00,
суботом 7:30 - 13:00