360
Zastitnik gradjana

 

 www.difmoe.eu

 betlen

Конкурси

МЕЂУНАРОДНИ КОНКУРС ЗА НАЈУСПЕЛИЈУ ПРИЧУ
Голубић

Градска библиотека Карло Бијелицки у Сомбору и Организациони одбор књижевне манифестације у славу великог писца Раванграда Вељка Петровића, уз подршку Града Сомбора, државних институција, донатора и спонзора, припремају XI Вељкове дане у децембру 2017. године.

Жири Голубића ће доделити, ученицима основних и средњих школа, по три награде у три категорије (I категорија – 1-4. разредa, II категорија – 5-8. разреда и III категорија – средња школа) и Гран при – Голубић, за најуспелију причу ученика основних и средњих школа.

Молимо Вас да до 13. новембра 2017. године пошаљете своје радове и назначите име и презиме, адресу, број телефона, имејл адресу, назив школе и разред. За групно слање радова из школа назначити назив школе и разреде, име аутора рада, име наставника/професора, број телефона и имејл адресу.

Пропозиције Голубића:
- слободна тема
- један аутор, једна прича

Награђене приче биће објављене на интернет презентацијама Градске библиотеке Карло Бијелицки www.biblioso.org.rs и www.biblionica.rs.

Радове слати на имејл адресу konkursgolubic@gmail.com или на адресу Градска библиотека Карло Бијелицки, Трг цара Лазара 3, 25000 Сомбор – са назнаком Конкурс Голубић 2017.

Жири ће објавити резултате крајем новембра, а уручење награде ће бити на свечаном програму Вељкових дана.

На конкурс је пристигло више од 300 радова из земље и иностранства. Иновативност, стил, правопис, те мерила креативног и оригиналног рукописа одредили су редослед награда. Овом приликом желимо да се захвалимо свим ученицима, учитељима и наставницима, који су својим учешћем подржали наш конкурс Голубић. Жири:
председница: мр Снежана Клепић, професор српског језика и књижевности,
чланови: Анђелија Пругинић, библиотекарка и Радмила Лазаревић, библиотекарка.

Гран при Голубић 2017
„Без имена“, Душан Цвијетић, 3. разред Гимназија „Урош Предић“, Панчево

Прва категорија:
1. „ Буди звезда која воли“, Андреј Милетић, 3. разред ОШ “Станислав Сремчевић“, Крагујевац
2. „Госпа Натина авантура“, Анђела Перић, 2. разред ОШ „Дража Марковић Рођа“ , Смољинац,
3. „Бајка о Сунцу“, Теодора Вулин, 4. разред ОШ „Стевица Јовановић“, Панчево,

Друга категорија:
1. „Сан на јастуку који су појели мољци“, Вук Димитријевић, 6. разред ОШ „Милунка Савић“ Витановац, Краљево,
2. „Сокоћала“, Урош Тирнанић, 7. разред ОШ „Ратко Митровић“, Нови Београд
3. „Кад лишће опада“, Богдана Јовановић, 6. разред ОШ „Бранко Радичевић“, Седларе,

Трећа категорија:
1. „Савршен живот“ Ана Гвозденовић, 3. Разред Математичка гимназија, Београд,
2. „Човек сам ту и смем да будем то“ Тијана Митровић, 4. разред, Гимназија Ивањица
3. „Све што у животу ткаш, вежи конац за небо“, Дуња Димитријевић, 4. разред , Гимназија Ивањица

................................................................................................................................

КОНКУРС ЗА ДРУГУ КЊИГУ АУТОРА МЛАЂИХ ОД 35 ГОДИНА

Сомборски књижевни фестивал и Градска библиотека „Карло Бијелицки“ у Сомбору по трећи пут су расписали конкурс за другу књигу аутора млађих од 35 година. Конкурс је намењен ауторима са једним издањем иза себе, а циљ је да помогне писцима млађе генерације да превазиђу тзв. проблем друге књиге. Право да конкуришу имају аутори млађи од 35 година са једном објављеном књигом. Један аутор може послати више од једног рукописа. Конкурс је отворен до 1. марта 2018. године. Жири у саставу Бранислав Живановић, Драган Бабић и Тамара Бабић објавиће резултате до 31. марта 2017. године. Награда, која се састоји из повеље и штампања награђеног рукописа, биће уручена током Сомборског књижевног фестивала у мају 2018. године. Аутор изабраног рукописа биће лично обавештен. Име победника конкурса биће објављено на сајту Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ и у релевантним штампаним и електронским медијима.

Упутство за слање рукописа:
- У разматрање за награду улазе рукописи без обзира на жанровску одређеност (проза, поезија, драма, есеј, критика, књижевност за децу, полижанровска дела).
- Рукописе треба послати електронски на адресу сомборкф@гмаил.цом до 1. марта 2018. године.
- Потребно је послати два документа: рукопис потписан шифром и разрешење шифре.
- У разрешење шифре је потребно уклјучити следеће податке: име и презиме аутора, краћу биографију, контакт аутора, кратак опис, критику или рецензију прве књиге.
- Рукопис који се шалје на конкурс мора бити потписан шифром и представлјати оригинално ауторско дело на српском језику, док делови рукописа могу бити раније објавлјени.

Жири неће узети у разматрање рукописе који не буду испунили услове конкурса.


Радно време:
Радним даном: 7:30 - 19:00,
суботом 7:30 - 13:00