360
Zastitnik gradjana

 

 www.difmoe.eu

 betlen

Virtuális könyvtár

 

A szerbiai könyvtárak számítógépes hálózata (VBS)

A COBISS rendszer a helyi számítógépes rendszerek és a könyvtári-információs szolgálatot ellátó, a Szerb Nemzeti Könyvtárban működő központi számítógépes rendszer on-line kommunikációjára alapul.

A zombori könyvtár még 161 könyvtárral egyetemben a Szerbiai Virtuális Könyvtár teljes jogú tagja és a COBISS rendszer felhasználója az egymásközti katalogizálásban. A könyvtári tevékenység automatizálása 2005-ben kezdődött, ma a könyvtár elektronikus katalógusában 76.568 bejegyzés, összesen 148.258 egység található. Eddig 376 periodikus kiadványt és 2.424 sorozatkiadványt dolgoztak föl.

A katalógus különböző paraméterek alapján kereshető (szerző, cím, a megjelenés helye és ideje, kulcsszó...).

A COBISS2/Kölcsönzés program-szegmentumot 2008 novemberében automatizálták a Gyermek- és a Felnőtt osztályon. A felhasználók a WEB OPAC rendszer által tekinthetik át a kikölcsönzött és lefoglalt anyagok listáját.

Minden felhasználó számára elérhető a WEB OPAC keresés a rendszerbe csatlakozott könyvtárak egymásközti és helyi adatbázisaiban. Az egymásközti katalógusok böngészése során a felhasználók a keresett anyag mellett arról is tájékozódhatnak, hogy melyik könyvtárakban és milyen státusban található meg a keresett kiadvány.

Tel.: 025/433 100
e-mail: verslad@eunet.rs

A könyvtár
7:30 - 19:00 óráig tart nyitva,
szombatonként pedig 7:30 - 13:00