360
Zastitnik gradjana

 

 www.difmoe.eu

 betlen

Заштитник грађана

Ако сматрате да су вам људска и мањинска права угрожена или ускраћена од стране органа јавне власти, можете се обратити иституцији Заштитника грађана из Народне библиотеке у Сомбору.
Није потребно да путујете или да шаљете притужбе поштом, довољно је да одете у библиотеку где ће вам запослени помоћи да путем видео везе успоставите контакт са Заштитником грађана.

Овакав вид комуникације доступан је сваког понедељка од 09.00 до 11.00 часова у Народној библиотеци у Сомбору.

У предвиђено време, Стручна служба Заштитника грађана биће вам на располагању за сва питања и притужбе. Током разговора са правницима имаће те обезбеђену приватност како бисте слободно и без устручавања могли да изложите свој проблем.

Заштитник грађана Републике Србије, у оквиру иницијативе Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима постаће доступнији грађанкама и грађанима, посебно онима који живе у општинама и градовима у Србији који немају локалне заштитнике грађана. Грађанима из изабраних општина и градова биће омогућено да лакше остваре контакт са Заштитником грађана, добију помоћ при састављањупритужби, информишу се о раду и надлежностима ове институције, а уколико она није права адреса за решавање њихoвог проблема, добиће стручни савет којим органима да се обрате.
Иницијатива се спроводи у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије, библиотекама, органима локалне самоуправе и организацијама цивилног друштва у петнаест изабраних општина у Србији, а уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке.


Додатне информације о овој иницијативи можете погледати на веб страници Заштитника грађана

Радно време:
Радним даном: 7:30 - 19:00,
суботом 7:30 - 13:00