360
Zastitnik gradjana

 

 www.difmoe.eu

 betlen

Zaštitnik građana

Ako smatrate da su vam ljudska i manjinska prava ugrožena ili uskraćena od strane organa javne vlasti, možete se obratiti istituciji Zaštitnika građana iz Narodne biblioteke u Somboru.
Nije potrebno da putujete ili da šaljete pritužbe poštom, dovoljno je da odete u biblioteku gde će vam zaposleni pomoći da putem video veze uspostavite kontakt sa Zaštitnikom građana.

Ovakav vid komunikacije dostupan je svakog ponedeljka od 09.00 do 11.00 časova u Narodnoj biblioteci u Somboru.

U predviđeno vreme, Stručna služba Zaštitnika građana biće vam na raspolaganju za sva pitanja i pritužbe. Tokom razgovora sa pravnicima imaće te obezbeđenu privatnost kako biste slobodno i bez ustručavanja mogli da izložite svoj problem.

Zaštitnik građana Republike Srbije, u okviru inicijative Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz intenzivniji kontakt Zaštitnika građana sa građanima postaće dostupniji građankama i građanima, posebno onima koji žive u opštinama i gradovima u Srbiji koji nemaju lokalne zaštitnike građana. Građanima iz izabranih opština i gradova biće omogućeno da lakše ostvare kontakt sa Zaštitnikom građana, dobiju pomoć pri sastavljanjupritužbi, informišu se o radu i nadležnostima ove institucije, a ukoliko ona nije prava adresa za rešavanje njihovog problema, dobiće stručni savet kojim organima da se obrate.
Inicijativa se sprovodi u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije, bibliotekama, organima lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva u petnaest izabranih opština u Srbiji, a uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške.


Dodatne informacije o ovoj inicijativi možete pogledati na veb stranici Zaštitnika građana

Arbeitzeit:
Arbeitstage: 7:30 - 19:00 ,
Samstags 7:30 - 13:00